Εύκολες συνταγές

Συνταγή Entrikot με σάλτσα ντομάτας

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας μια λαχταριστή συνταγή για Entrikot με σάλτσα ντομάτας! Αυτό το πιάτο είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός τρυφερής μοσχαρίσιας μπριζόλας καρυκευμένης στην τελειότητα και πνιγμένη σε μια πλούσια και πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Είναι μια πραγματική γαστρονομική απόλαυση που θα αφήσει τους γευστικούς σας κάλυκες να θέλουν περισσότερο.

Συστατικά

Ακολουθεί μια λίστα με τα συστατικά που θα χρειαστείτε για αυτήν την απολαυστική συνταγή:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Εντρικότ βοείου κρέατος
4 κομμάτια

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Σελίδες σκόρδο
4

Κρεμμύδι
1 μεγάλο

Ντομάτες σε κονσέρβα
400 γραμμάρια

Τοματοπολτός
2 κουταλιές της σούπας

Κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζάνι

Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Χούφτα

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το λαχταριστό Entrikot με σάλτσα ντομάτας, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι του σεφ
  • τηγάνι ή τηγάνι
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Μεζούρες και φλιτζάνια
  • Ανοιχτήρι κονσερβών
  • Πιάτο σερβιρίσματος

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

  1. Ξεκινήστε καρυκεύοντας το μοσχαρίσιο entrikot με αλάτι και μαύρο πιπέρι και στις δύο πλευρές.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέστε το καρυκευμένο entrikot στο τηγάνι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Αφήστε στην άκρη.
  4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να μυρίσουν.
  5. Προσθέστε κονσέρβες ντομάτες, πελτέ ντομάτας και κόκκινο κρασί στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
  6. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει.
  7. Επιστρέφετε το ψημένο entrikot στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
  8. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής Entrikot με σάλτσα ντομάτας είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το χρόνο για να καρυκεύσετε και να μαγειρέψετε το μοσχαρίσιο entrikot, καθώς και την προετοιμασία της σάλτσας ντομάτας από το μηδέν. Είναι μια σχετικά γρήγορη και απλή συνταγή που αποδίδει εκπληκτικές γεύσεις.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Όταν σοτάρετε το μοσχαρίσιο entrikot, βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι ή το τηγάνι είναι αρκετά ζεστό ώστε να έχει μια ωραία καφέ κρούστα εξωτερικά, ενώ το κρέας διατηρείται ζουμερό και τρυφερό εσωτερικά.
  • Αφήστε τη σάλτσα ντομάτας να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για τον καθορισμένο χρόνο για να βελτιώσετε τις γεύσεις και να πήξει η σάλτσα.
  • Για μια έκρηξη φρεσκάδας, γαρνίρετε το πιάτο με μερικά φρεσκοκομμένα φύλλα βασιλικού λίγο πριν το σερβίρετε.
  • Σερβίρετε το Entrikot με σάλτσα ντομάτας μαζί με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά, όπως ψητές πατάτες, λαχανικά στον ατμό ή μια πράσινη σαλάτα.

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στις διατροφικές αξίες ανά μερίδα αυτού του απολαυστικού πιάτου!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα (περίπου):

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
350 kcal

Πρωτεΐνη
30 g

Παχιά
20 g

Υδατάνθρακες
10 g

Ίνα
3g

Ζάχαρη
5 g

Νάτριο
500 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το υπέροχο Entrikot με σάλτσα ντομάτας, μεταφέρετε το μαγειρεμένο βοδινό entrikot σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Ρίξτε μια γενναία ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τη μπριζόλα, φροντίζοντας να την επικαλύψετε ομοιόμορφα. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού για μια ελκυστική παρουσίαση.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το πιάτο με διάφορες επιλογές. Μερικές δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν ψητές πατάτες, κρεμώδη πουρέ πατάτας, λαχανικά στον ατμό ή ακόμα και μια πλευρά βουτυρωμένα ζυμαρικά. Η ευελιξία αυτής της συνταγής σάς επιτρέπει να γίνετε δημιουργικοί και να προσαρμόζετε τις πλευρές με βάση τις προτιμήσεις σας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Το Entrikot με σάλτσα ντομάτας θα παραμείνει φρέσκο ​​για έως και 3 ημέρες. Όταν το ξαναζεσταίνετε, το ζεστάνετε απαλά στην εστία σε χαμηλή φωτιά για να διατηρήσετε την τρυφερότητα του βοείου κρέατος.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή Entrikot με σάλτσα ντομάτας προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία χάρη στα θρεπτικά συστατικά της:

  1. Μοσχάρι Entrikot: Το βόειο κρέας είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. Παρέχει επίσης σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνη Β12.

  2. Ντομάτες: Η σάλτσα ντομάτας σε αυτήν τη συνταγή είναι φτιαγμένη από κονσέρβες ντομάτες, οι οποίες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου και της προαγωγής της υγείας της καρδιάς.

    >

  3. Σκόρδο: Το σκόρδο όχι μόνο προσθέτει γεύση στο πιάτο αλλά προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Περιέχει ενώσεις που έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και να υποστηρίξουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

  4. Κρεμμύδια: Τα κρεμμύδια είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και περιέχουν πρεβιοτικές ίνες που προάγουν ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου. Παρέχουν επίσης βιταμίνες C και B6, καθώς και φυλλικό οξύ.

  5. Ελαιόλαδο: Η χρήση ελαιολάδου σε αυτή τη συνταγή προσθέτει μια δόση μονοακόρεστων λιπαρών υγιεινών για την καρδιά. Είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

  6. Βασιλικός: Τα φρέσκα φύλλα βασιλικού όχι μόνο προσθέτουν ένα ευχάριστο άρωμα και γεύση, αλλά προσφέρουν και πιθανά οφέλη για την υγεία. Ο βασιλικός περιέχει αιθέρια έλαια που έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή Entrikot με σάλτσα ντομάτας, μπορεί να σας αρέσουν και αυτά τα παρόμοια πιάτα:

  1. Μπριζόλα με σάλτσα μανιταριών: Τρυφερή μπριζόλα μαγειρεμένη στην τελειότητα και από πάνω μια πλούσια σάλτσα μανιταριών. Αυτό το αλμυρό πιάτο είναι ένα κλασικό αγαπημένο πιάτο.

  2. Παρμεζάνα κοτόπουλου: Κοτολέτες κοτόπουλου πνιγμένες σε σάλτσα ντομάτας και λιωμένο τυρί. Είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό πιάτο ιταλικής έμπνευσης.

  3. Involtini μελιτζάνας: Μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες γύρω από μια γευστική γέμιση, ψημένη με σάλτσα ντομάτας και τυρί. Μια χορτοφαγική επιλογή γεμάτη γεύση.

  4. Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μήλου: Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες σερβίρονται με μια γλυκιά και πικάντικη σάλτσα μήλου. Ο συνδυασμός των γεύσεων είναι απλά απολαυστικός.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους σεφ όπως ο Gordon Ramsay, ο Jamie Oliver και η Nigella Lawson. Η τεχνογνωσία τους στο συνδυασμό γεύσεων και στη δημιουργία νόστιμων πιάτων έχει επηρεάσει και εμπνεύσει τις δικές μου γαστρονομικές δημιουργίες. Ακολούθησα τις τεχνικές τους και πρόσθεσα την προσωπική μου πινελιά για να δημιουργήσω αυτό το δελεαστικό Entrikot με σάλτσα ντομάτας.

Φορέστε λοιπόν το καπέλο και την ποδιά του σεφ σας και ας ετοιμάσουμε μαζί αυτή τη λαχταριστή συνταγή! Απολαύστε τη διαδικασία μαγειρέματος και απολαύστε κάθε μπουκιά από αυτό το αλμυρό πιάτο. Καλή όρεξη!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button