Εύκολες συνταγές

Συνταγή αυγών στο ψωμί

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας την απολαυστική συνταγή με το Egg In Bread! Αυτό το πιάτο είναι ένας κλασικός συνδυασμός τραγανού ψωμιού και άψογα μαγειρεμένου αυγού μέσα. Είναι μια απλή αλλά ικανοποιητική επιλογή πρωινού ή brunch που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας καλούς. Το βουτυρώδες άρωμα που απλώνεται στον αέρα καθώς μαγειρεύεται αυτό το πιάτο είναι απλά ακαταμάχητο. 🍳🍞

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 κομμάτι
Ψωμί

1
Αυγό

Βούτυρο
(για διάδοση)

Αλάτι
(για γεύση)

Πιπέρι
(για γεύση)

Φρέσκα βότανα
(προαιρετικό, για γαρνίρισμα)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή με αυγό σε ψωμί, θα συνεχίσετε τα ακόλουθα στοιχεία:

  1. Πανίδα κοπής
  2. Μαχαίρι
  3. Τηγάνι
  4. Σπάτουλα
  5. Μπολ
  6. Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  7. Μεζούρες
  8. Μαχαίρι ή πινέλο βουτύρου
  9. Σόμπα ή εστία

Προετοιμασία

1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά.
2. Όσο το τηγανιαίνεται, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ανοίξετε μια μικρή τρύπα στο κέντρο της φέτας ψωμιού. Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει ένα αυγό, αλλά δεν σπάει τις άκρες.
3. Αλείψτε με βούτυρο τη μία πλευρά της φέτας ψωμιού, φροντίζοντας να καλύψετε και τις δύο πλευρές της οπής.
4. Το αυτοκίνητο προσεκτικά τη βουτυρωμένη πλευρά του ψωμιού προθερμασμένου τηγάνι, φροντίζοντας η τρύπα να είναι στραμμένη προς τα πάνω.
5. Σπάστε ένα αυγό σε ένα μπολ, προσέχοντας να μην σπάσει ο κρόκος.
6. Ρίξτε απαλά το αυγό στην τρύπα της φέτας ψωμιού.
7. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι το αυγό κατά βούληση.
8. Αφήστε το ψωμί και το αυγό να ψηθούν για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
9. Αναποδογυρίστε προσεκτικά το ψωμί χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει η άλλη πλευρά και να ψηθεί το αυγό στο επίπεδο που θέλετε.
10. Μόλις ψηθεί, μεταφέρετε το Egg In Bread σε ένα πιάτο, γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά αν θέλετε και σερβίρετε αμέσως.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής Egg In Bread είναι περίπου 10 λεπτά, καθιστώντας το εστιατόριο για ένα γρήγορο και χορταστικό πρωινό ή brunch. Αυτή η συνταγή για ελάχιστα υλικά και απλά βήματα, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να κάνετε ένα νόστιμο γεύμα σε χρόνο μηδέν. Είναι μια φανταστική επιλογή για εκείνα τα πολυάσχολα πρωινά που εξακολουθείτε να θέλετε κάτι νόστιμο για να ξεκινήσετε τη μέρα σας!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Χρησιμοποιήστε μια στιβαρή φέτα ψωμιού που μπορεί να κρατήσει το αυγό και δεν θα μουσκέψει γρήγορα. Το μπριός ή το προζύμι λειτουργούν καλά.
– Προσαρμόστε το χρόνο μαγειρέματος σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας για το ψήσιμο των αυγών. Για έναν αφράτο κρόκο, μαγειρέψτε για μικρότερο χρονικό διάστημα και για έναν πλήρως ψημένο κρόκο, μαγειρέψτε λίγο περισσότερο.
– Προσθέστε λίγη επιπλέον γεύση πασπαλίζοντας από πάνω τριμμένο τυρί ή ψιλοκομμένο μαγειρεμένο μπέικον πριν αναποδογυρίσετε το ψωμί.
– Σερβίρετε το Egg In Bread με μια πλευρά φρέσκιας σαλάτας ή τραγανό μπέικον για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Πρωτεΐνη
12g

Παχιά
12g

Υδατάνθρακες
20 g

Ίνα
2g

Ζάχαρη
2g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να παρουσιάσετε αυτή τη συνταγή με το Egg In Bread όμορφα, μπορείτε να τη γαρνίρετε με μια πασπαλισμένη με φρέσκα βότανα, όπως ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή μαϊντανό. Αυτό προσθέτει ένα έντονο χρώμα και ενισχύει την οπτική γοητεία του πιάτου. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε με μια πλευρά από αβοκάντο σε φέτες, ντομάτες ή μια δροσιστική ανάμεικτη σαλάτα χόρτα ντυμένη με μπινεγκρέτ.

Για όσους αναζητούν επιπλέον συνοδευτικά, οι τραγανές λωρίδες μπέικον ή τα σοταρισμένα μανιτάρια αποτελούν εξαιρετικές εναλλακτικές. Οι αλμυρές γεύσεις συμπληρώνουν τέλεια το Egg In Bread και προσθέτουν ένα επιπλέον στρώμα νοστιμιάς στο γεύμα σας. Μην παρασκευάσετε ένα φλιτζάνι από τον αγαπημένο σας καφέ ή ένα τσάι για να ολοκληρώσετε την εμπειρία του πρωινού!

Συνθήκες αποθήκευσης

Το Egg In Bread απολαμβάνετε καλύτερα αμέσως μετά το μαγείρεμα όσο είναι ακόμα ζεστό και τραγανό. Ωστόσο, αν σας περισσέψει, μπορείτε να αποθηκεύσετε σε δοχείο αεροστεγών στο ψυγείο έως και 1-2 ημέρες. Για να ξαναζεστάνετε, απλώς το περισσεύετε σε μια τοστιέρα ή φούρνο για να ροδίσει ξανά το ψωμί και να ζεσταθεί το αυγό. Ωστόσο, δεν έχετε ότι αυτό μπορεί να μην είναι τόσο τραγικό όσο όταν ήταν αρχικά μαγειρεμένο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή Egg In Bread προσφέρει ισορροπία θρεπτικών συστατικών και μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός υγιεινού πρωινού ή brunch. Ως εξερευνήσουμε τα για την υγεία των κυρίων συστατικών του:

  1. Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας και περιέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μετάλλα όπως βιταμίνη Β12, βιταμίνη D και σελίνιο. Είναι επίσης πλούσια σε χολίνη, η οποία υποστηρίζει την υγεία και την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

  2. Ψωμί: Ενώ το ψωμί παρέχει υδατάνθρακες για ενέργεια, η επιλογή ψωμιού ολικής αλέσεως ή πολύσπορου προσθέτει επιπλέον φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη και σας βοηθούν να αισθανθείτε χορτάτοι. Παρέχει επίσης βιταμίνες Β και μετάλλα όπως σίδηρο και μαγνήσιο.

  3. Βούτυρο: Ενώ το βούτυρο πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο λόγω της περιεκτικότητάς του σε κορεσμένα λιπαρά, προσθέτει γεύση στο πιάτο. Η επιλογή βουτύρου που τρέφεται με χόρτο μπορεί να προσφέρει μικρές ποσότητες ωφέλιμων λιπαρών οξέων όπως τα ωμέγα-3.

  4. Φρέσκα βότανα: Η προσθήκη φρέσκων βοτάνων, όπως το σχοινόπρασο ή ο μαϊντανός, όχι μόνο βελτιώνει τη γεύση, αλλά προσφέρει επίσης αντιοξειδωτικές ενώσεις και μικροθρεπτικά συστατικά.

Όπως με κάθε συνταγή, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα μεγέθη των μερίδων και να ενσωματώσετε μια ποικιλία τροφών στη διατροφή σας για τη συνολική διατροφική ισορροπία.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η συνταγή Egg In Bread, ίσως σας αρέσουν και αυτά τα παρόμοια πιάτα:

  1. Shakshuka: Ένα πιάτο της Μέσης Ανατολής που αποτελείται από αυγή σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας με πιπεριές και κρεμμύδια.

  2. Γαλλικό τοστ: Χοντρές φέτες ψωμιού μουλιασμένες σε χτυπημένους αυγών και γάλακτος και στη συνέχεια τηγανισμένες μέχρι να ροδίσουν.

  3. Αυγό Benedict: Αυγά ποσέ σερβίρονται σε φρυγανισμένο αγγλικό μάφιν, με μπέικον Καναδά ή καπνιστό σολομό και σάλτσα hollandaise.

  4. Πρωινό Burrito: Αυγά ομελέτα, τυρί και διάφορες γεμίσεις όπως λουκάνικο, λαχανικά ή αβοκάντο τυλιγμένα σε τορτίγια.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Egg In Bread αντλεί έμπνευση από τον κλασικό συνδυασμό αυγών και τοστ που έχουν απολαύσει πολλοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο. Οι σεφ που έχουν διαδώσει παρόμοιες συνταγές είναι η Τζούλια Τσάιλντ, η οποία ήταν γνωστή για την τεχνογνωσία της στη γαλλική κουζίνα και ο Τζέιμι Όλιβερ, ένας Βρετανός σεφ γνωστός για τα απλά αλλά νόστιμα πιάτα του. Η συνεισφορά τους στον γαστρονομικό κόσμο έχει εμπνεύσει αμέτρητους οικιακούς μάγειρες και ερευνητές των ερευνητών σεφ να εξερευνήσουν την ευελιξία των αυγών και του ψωμιού στη δημιουργία απολαυστικών γευμάτων.

Λοιπόν, μπείτε στην κουζίνα σας, φορέστε το καπέλο του σεφ και ας δημιουργήσουμε λίγη μαγεία με αυτή τη συνταγή με αυγό σε ψωμί! Απολαύστε το τραγανό ψωμί, το άψογα ψημένο αυγό και τις απολαυστικές γεύσεις που θα κάνουν τους γευστικούς σας να χορεύουν από χαρά. Καλή όρεξη! 🍳🍞

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button