Εύκολες συνταγές

Συνταγή γέμισης κοτόπουλου με τυρί

Συνταγή γέμισης κοτόπουλου με τυρί

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας μια απολαυστική συνταγή για γέμιση κοτόπουλου με τυρί. Αυτό το πιάτο συνδυάζει το τρυφερό στήθος κοτόπουλου με μια πλούσια και γλυκιά γέμιση τυριού, με αποτέλεσμα μια εκπληκτική έκρηξη γεύσεων. Είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις ή κάθε φορά που λαχταράτε ένα χορταστικό γεύμα.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

στήθος κοτόπουλου
4 κομμάτια

Τυρί τσένταρ
200 g

Ψωμάκια
1 φλιτζάνι

Αυγό
2 μεγάλα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού

Φυτικό λάδι
Για τηγάνισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό πιάτο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και υλικά:
– Σανίδα κοπής
– Μαχαίρι
– Μπολ ανάμειξης
– Χτυπήστε με σύρμα
– Τηγάνι
– Λαβίδες
– Πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας (για την αποστράγγιση του περιττού λαδιού)

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε χτυπώντας τα στήθη κοτόπουλου σε ομοιόμορφο πάχος, πάχος περίπου ½ ίντσας. Αυτό θα βοηθήσει στο ρολό και το ομοιόμορφο μαγείρεμα.
2. Τρίβουμε το τυρί τσένταρ και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ένα ρηχό πιάτο χτυπάμε καλά τα αυγά με μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι.
4. Σε άλλο πιάτο απλώνουμε τη φρυγανιά.
5. Παίρνετε ένα στήθος κοτόπουλου κάθε φορά και αλατοπιπερώνετε και τις δύο πλευρές με μαύρο πιπέρι και πασπαλίζετε με πάπρικα.
6. Τοποθετήστε λίγο τριμμένο τυρί τσένταρ στο κέντρο κάθε στήθους κοτόπουλου, αφήνοντας ένα μικρό περίγραμμα γύρω από τις άκρες.
7. Τυλίγουμε καλά το στήθος κοτόπουλου, στερεώνοντας τη γέμιση μέσα. Επαναλάβετε αυτό το βήμα για όλα τα στήθη κοτόπουλου.
8. Βουτήξτε κάθε τυλιγμένο στήθος κοτόπουλου στα χτυπημένα αυγά, φροντίζοντας να έχει καλυφθεί καλά.
9. Τυλίξτε το κοτόπουλο μέσα στη φρυγανιά, πιέζοντας απαλά για να κολλήσει στην επιφάνεια.
10. Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
11. Βάλτε προσεκτικά τα παναρισμένα ρολά κοτόπουλου στο καυτό λάδι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά από όλες τις πλευρές.
12. Μόλις ψηθούν, μεταφέρετε τα ρολά κοτόπουλου σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή με γέμιση κοτόπουλου με τυρί είναι περίπου 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που χρειάστηκε για να κοπανίσετε το κοτόπουλο, να τρίψετε το τυρί και να συναρμολογήσετε τα ρολά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Καθώς αυτή η συνταγή περιέχει κοτόπουλο και τυρί, δεν είναι κατάλληλη για vegans. Ωστόσο, αν ψάχνετε για νόστιμες vegan συνταγές, σας συνιστώ να εξερευνήσετε εναλλακτικές επιλογές, όπως γεμιστές πιπεριές με γέμιση βέγκαν τυριού ή τοφού και stir-fry λαχανικών.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν χτυπάτε τα στήθη κοτόπουλου, να είστε προσεκτικοί για να μην σκίσετε το κρέας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πλάστη ή ένα τηγάνι με βαρύ πάτο για να τα ισιώσετε.
– Βεβαιωθείτε ότι η γέμιση τυριού περιέχεται καλά μέσα στο στήθος κοτόπουλου για να αποτρέψετε τη ροή του κατά το μαγείρεμα.
– Για πιο τραγανή κρούστα, μπορείτε να διπλώσετε τα ρολά κοτόπουλου βουτώντας τα δύο φορές στα χτυπημένα αυγά και τη φρυγανιά.
– Διατηρήστε τη θερμοκρασία του λαδιού σωστά κατά το τηγάνισμα για να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο χρυσοκάστανο χρώμα στα ρολά κοτόπουλου.
– Για να ελέγξετε αν το κοτόπουλο έχει ψηθεί καλά, τοποθετήστε ένα θερμόμετρο κρέατος στο κέντρο του ρολού. Θα πρέπει να δείχνει 165°F (74°C).

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
18g

Πρωτεΐνη
30 g

Υδατάνθρακες
15 g

Ίνα
1g

Νάτριο
500 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το κρέας κοτόπουλου με γέμιση τυριού, μπορείτε να το παρουσιάσετε ως κύριο πιάτο μαζί με μερικές νόστιμες πλευρές. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να το συνδυάσετε με κρεμώδη πουρέ πατάτας, ψητά λαχανικά ή μια φρέσκια σαλάτα κήπου για ένα καλά ισορροπημένο γεύμα. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή βασιλικό για να προσθέσετε μια πινελιά κομψότητας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Το κρέας κοτόπουλου με γέμιση τυριού μπορεί να διατηρηθεί έως και 3 ημέρες. Για να ξαναζεστάνετε, απλώς τοποθετήστε τα ρολά κοτόπουλου σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν. Αποφύγετε το φούρνο μικροκυμάτων, καθώς μπορεί να μουλιάσει την κρούστα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η συνταγή συνδυάζει τα διατροφικά οφέλη του άπαχου στήθους κοτόπουλου και του τυριού. Το στήθος κοτόπουλου είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και πλούσιο σε βασικά θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Β6, η νιασίνη και το σελήνιο. Είναι επίσης μια καλή πηγή φωσφόρου, ο οποίος είναι σημαντικός για την υγεία των οστών. Το τυρί παρέχει ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες Α και Β12. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταναλώνετε το τυρί με μέτρο λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς του σε λιπαρά.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή με γέμιση κοτόπουλου με τυρί, ίσως σας αρέσει επίσης:
– Στήθος κοτόπουλου γεμιστό σπανάκι και φέτα
– Κοτόπουλο γεμιστό με τυρί κρέμα με μπέικον
– Κοτόπουλο γεμιστό μοτσαρέλα και λιαστή ντομάτα

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Σε όλο το γαστρονομικό μου ταξίδι, άντλησα έμπνευση από διάσημους σεφ όπως ο Gordon Ramsay και ο Jamie Oliver. Οι καινοτόμες προσεγγίσεις τους σε γεύσεις και υφές έχουν επηρεάσει τις δικές μου δημιουργίες. Σας ενθαρρύνω να εξερευνήσετε την ποικιλία συνταγών τους για περαιτέρω έμπνευση στις γαστρονομικές σας περιπέτειες.

Τώρα ήρθε η ώρα να φορέσετε το καπέλο του σεφ σας και να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή με γέμιση κοτόπουλου με τυρί. Είθε η κουζίνα σας να γεμίσει με δελεαστικά αρώματα και οι γευστικοί σας κάλυκες να χορεύουν απόλαυση! 😊🍗🧀

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button